Press "Enter" to skip to content

(ВИДЕО) Што треба да знаеме за тестирањето во морето од вести и реклами

Во двете стории објавени минатите два дена, ИРЛ анализираше какви се неетичките пракси на приватните болници кои тестираат од КОВИД – 19. Во денешниот влог ви го покажуваме и патот до тестирање.

Автори: Деница Чадиковска и Давид Илиески; Продуцент: Давид Илиески

Масовното тестирање, иако се вбројува меѓу дел од успешните методи за контрола на заболени и спречување на нови случаи е скап модел кој не секоја држава може да си го дозволи. Новинарите на ИРЛ се обидоа да откријат колку е достапна процедурата на тестирање за Ковид-19 и кои се условите кои едно лице треба да ги исполни за да биде тестирано.

Погледнете го видео истражувањето во продолжение:

Поврзани стории:

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19

 

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »