Press "Enter" to skip to content

ИРЛ

(ДЕЛ 1) Пандемско профитерство или грижа за заедницата: Другата страна на приказната за КОВИД-19 тестовите

Приватното тестирање на КОВИД-19 почнува широко да се распространува. Пионер беше болницата „Жан Митрев“ за чии што етички принципи во наплаќањето екстра за итни тестови…

(ВИДЕО) Ковид 19 тестови: Право или привилегија во време на пандемија

Дали државата дозволува неетичко профитирање во време на светска пандемија и како тие со повеќе пари можат да дојдат побрзо до тестови за разлика од…

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД19

Во земјава вкупно се направени околу 1.000 тестови во Институтот за јавно здравје заклучно со 25 март. Тестови масовно се прават и во приватната болница…

Хаос во почитувањето на мерките за безбедност од КОВИД 19 во погоните на дел од странските инвеститори

ИРЛ открива како дел од големите фабрики – странски инвеститори работат со проблематична примена на безбедносни протоколи. Работници од „Џојсон Сејфти Системс“ сведочат дека на…