Press "Enter" to skip to content

Реакција на „Маја вода“ и одговор од ИРЛ

Компанијата МЛ-Гари до Истражувачката репортерска лабораторија испрати реакција со наслов „Демант“ која се однесува на текстот „Обвинителството се сомнева дека се переле пари во инвестиција промовирана од ДУИ“ објавен на 25.01.2023 година на www.irl.mk.  МЛ – Гари како сопственик на фабриката за полнење вода позната под брендот „Маја“ реагира на објавени информации добиени од Обвинителството за гонење организиран криминал и корупација. Иако наводите во таканаречениот „Демант“ не демантираат никакви факти…

Уставниот суд ја „замрзна“ изградбата на бензинската пумпа на „Пуцко Петрол“ во Карпош

Уставниот суд поведе постапка времено да ги запре сите активности околу детален урбанистички план во Карпош каде што беше предвидено компанијата „Пуцко петрол“ да изгради бензиска пумпа. За изградбата на оваа бензиска пумпа, компанијата иако нема одобрение за градба ја тужеше општината Карпош и доби отштета од 2.5 милиони евра. Од конечната одлука на судот ќе зависи дали општината ќе се спаси од нови барања за милионски отштети. Сите шестмина…

АНКЕТА: Колку сте задоволни од фирмите за одржување на станбени објекти?

ИРЛ работи на ново истражување за незадоволството на граѓаните од фирмите за одржување на станбени објекти. Истражувањето го почнавме од пријава на граѓанин и поради тоа сакаме да го слушнеме вашето мислење и да откриеме со какви проблеми се соочувате. Времето на одговарање на анкетата е околу две минути. Вашите одговори ќе ни помогнат да ја откриеме целата слика и да дојдеме до сржта на проблемот. 

Во вторник пресуда за измама за „Слимлајн“ за продажба на забранети суплементи

Судењето за случајот „Слимлајн“ и продажбата на суплементи за слабеење со опасниот „сибутрамин“ конечно заврши. По четири години поминати по судници, десетина одложувања и променет обвинител, процесот  конечно завршува. Завршните зборови на обвинителството откриваат дека компанијата продавала и суплементи со поминат рок во Косово откако биле вратени од македонските аптеки.  Обвинителството ги гонеше фирмата „СЛЦ Груп“ и управителката Андријана Павловиќ за измама на потрошувачи затоа што иако знаеле дека нивни…