Press "Enter" to skip to content

Заев: Децата на функционерите треба да имаат еднакви можности за вработување како другите ако се е според систем на заслуги

Децата на функционерите треба да имаат еднакви можности при вработувањата, а не да бидат третирани како граѓаните од втор ред, ова во кажа премиерот Зоран Заев во заедничко интервју со министрите Дамјан Манчевски, Мила Царовска и Венко Филипче во емисијата „Отворено студио“ на јавниот сервис емитувана вчеравечер, петок.

“И ним треба да им се овозможи еднаква можност некаде да конкрурираат и да се вработат, но процесот и целата постапка мора да бидат транспарентни, јавноста да знае дека ги исполнуваат потребните критериуми и се соодветното работно место. Не смее, дополни, тие да бидат третирани како да се од „втор ред““, рече тој одговарајќи на прашање во врска со аферите за непотизам.

 

 

Повеќе од АктуелноПовеќе теми во Актуелно »
Повеќе од СторииПовеќе теми во Стории »