Press "Enter" to skip to content

Муслиу: Пратениците се однесуваат како да се на пазар

„Ова денеска што се случува во Собранието, дебатата на кое ниво е сведена, е тажно“, кажа аналитичарот Алберт Муслиу за денешната дебата на собраниската седница на која пратениците дебатираа за Законот за јавно обвинителство.

„Дојдовме до цајтнот, овој закон мора да се донесе. Тажно е што не видовме парламентарна атмосфера. Ова денеска е како на пазар да се излезени, повикуваат на разни чувства, емоции. Такви изјави пратеник не треба да дава. Го спуштија нивото на зборување, но тоа е поради личните маки кои ги имаат“, вели Муслиу.

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »