Press "Enter" to skip to content

Благој Бочварски: Реката Брегалница ја загади фирма превозник во ТИРЗ зоната во Штип

„Лично бев на терен и го пронајдовме изворот на загадувањето во реката во еден од превозниците во ТИРЗ зоната, денеска попладне сооопшти штипскиот градоначалник“, Благој Бочварски.

Објавата на социјалните мрежи на официјалниот профил на градоначалникот доаѓа по бурните реакции во јавноста откако денеска штипската река Брегалница почна да побелува. Штипјани се жалеа дека од реката испарува неподнослива миризба, а фотрафиите покажуваат дека реката е целосно бела. Вечерва на терен во ТИРЗ зоната каде што еоперира фирмата превозник има полиција и инспекција.

Кога сте веќе тука, прочитајте:

Мистериозни анкети во функција на партиски информациски војни

Поглед во планот на „Филип Морис“ да не убеди дека IQOS и HEETS се помалку штетни од обични цигари

Или погледнете: