Press "Enter" to skip to content

Венко, Ружин, Стефани и Сокол: Реакции за советниците на премиерот Заев

31.03.2020

Истражувањето на ИРЛ за надворешните соработници на премиерот Зоран Заев предизвикаа лавина реакции на социјалните мрежи, а сторијата ја пренесоа голем дел од медиумите. Реакциите на граѓаните се движат од сарказам и потсмев до револт и разочарување од изборот на советници кои директно му реферираат на Заев.

Еве дел од реакциите на социјалните мрежи.

 

 

Прочитајте ја серијата стории на ИРЛ за тоа кој му дели памет на премиерот.

https://irl.mk/ko-mu-soli-pamet-na-premierot/

https://irl.mk/ko-mu-deli-pamet-na-zaev-stefani-i-sokol/

 

Читајте денес: Новинари и водители на фолк фестивали во советничкиот тим на премиерот. 

https://irl.mk/sovetnichka-afera-misteriozen-sovetnik-za-eu-novinar-i-voditel-na-spisokot-sovetnitsi-na-zaev/

Сторијата е дел од соработката помеѓу НОВАТВ и ИРЛ Македонија во рамки на проектот на НЕД за унапредување на состојбите во сферата на владеењето на правото.