Press "Enter" to skip to content

Заев: Северна Македонија станува фактор за безбедност во регионот

04.12.2019

Премиерот Зоран Заев по денешниот самит на НАТО кој се одржа во Лондон, изрази задоволство за учеството на Македонија на Состанокот на лидери, по повод 70 годишнината на Алијансата.

„Како дел од безбедносниот штит на најмоќниот воен сојуз во светот, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот и извозник на безбедност. Земја во која граѓаните, младите и децата имаат сигурна иднина. Да ја одржиме мотивацијата и силната енергија што не крепеше на патот за членството во НАТО, со иста таква сила и во процесот за членство во ЕУ,“ изјави премиерот Заев.

Кога сте веќе тука, прочитајте ги нашите последни стории:

https://irl.mk/taniot-plan-na-gruevski-za-makedonski-ofshor-se-pravel-so-londonska-firma-koa-perela-pari-za-iran/

https://irl.mk/reportazha-od-sudnitsata-s-shto-ne-prochitavte-za-reket-vo-moreto-od-instant-vesti/

https://irl.mk/enver-malii-preku-izvrshitel-naplati-2-2-milioni-evra-na-ime-kamati-od-drzhavniot-buet/