Press "Enter" to skip to content

Горан Ангелов: Воздухот кај Дрисла е почист и поздрав од оној во Аеродром

05.11.2019

Директорот на депонијата Дрисла, Горан Ангелов на вечерашната дебата организирана од Младинскиот образовен форум во рамки на кампањата „Не игнорирај! Реагирај!“ на која се дискутираше за загадувањето, тврдеше дека воздухот околу Дрисла е почист од оној во Аеродром и дека депонијата воопшто не го загадува воздухот во Скопје.

“Јас живеам во Аеродром и кога одам во Дрисла на работа, таму воздухот е многу поздрав и почист. Тоа го тврдам затоа што ние го мериме амбиенталниот воздух, не сме оставиле така, па да збориме на памет. “

Поврзани стории

Италијанците си тераат бизнис додека „Дрисла“ се дави во политичко ѓубре

Ниту денар инвестиција во Дрисла, а Италијанците се подготвуваат да произведуваат струја

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »