Press "Enter" to skip to content

Шилегов: Ваков притисок за загадувањето треба да се врши и кај останатите градоначалници од Скопската котлина

Скопје изминативе неколку денови повторно се најде на листата на најзагадени градови во светот, иако грејната сезона се уште не е целосно започната. Мал број од мерките против аерозагадувањето се остварени, а надлежните постојано си ја префрлуваат одговорноста. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов тврди дека граѓаните притисок треба да вршат и на останатите градоначалници.

„Ваквиот притисок на јавноста ќе треба да се постави и кај останатите градоначалници од Скопската котлина, Чучер Сандево, Илинден, Петровец, Сопиште и Арачиново бидејќи дел од загадувањето во Скопје доаѓа од тие места, а таму јас не гледам дека има било каква активност”, обвинува Шилегов.

Можеби би ве интересирало:

Малата депонија со токсичен линдан во Охис ќе се чисти 2 години

Привилегирани ѕверки: Чии се летните клубови

 

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »