Press "Enter" to skip to content

Тодоровска: Ние побаравме дечињата да се дислоцираат од Визбегово за да не доживуваат трауми

Професорката Катерина Тодоровска, една од организаторите на протестот против мал групен дом во населба Визбегово во дебатна емисија изјави дека тие всушност сакале да им помогнат на децата, па затоа барале да бидат дислоцирани.

 „Ние побаравме дечињата да се дислоцираат од местото, не заради друго, туку за да не доживуваат трауми.“

Тодоровска додаде дека во Визбегово нема основни услови за ресоцијализација и тие немаат време да ги социјализираат децата од групниот дом со своите деца.

 

Поврзано:

Царовска: Разочарана сум што сѐ уште се соочуваме со предрасуди, особено кога станува збор за деца

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »