Press "Enter" to skip to content

Пратенички башибозук

Проверено ЕП.6 – Пратенички башибозук

Што прават пратениците секој петок? Наместо да бидат на своите работни места и да ја почитуваат законската обврска за средби со граѓани, тие си земаат гратис слободен ден. Ги нема во Собранието, ниту пак во народните канцеларии. Петак е буквално дан за метак за пратениците. Тие забораваат дека граѓаните ги бираат и плаќаат за да ги застапуваат нивните интереси во Парламентот. Во најновата епизода на Проверено колку не чини пратеничката ноншалантност и неодговорност пред законите кои сами ги носат.

Специјална благодарност до нашите млади колеги од емисијата Крик за нивната помош и ангажман околу изработката на оваа емисија.