Press "Enter" to skip to content

Меритократија

Проверено ЕП.15 – Меритократија

СКако се станува директор во државна фирма? Кој одлучил дека баш бабата на Рашковски е најсоодветното кадровско решение за во управни одбори? Зошто се кријат биографиите на одбраните директори?
Проверено открива и кои министри се членови на владината комисија за именувања низ чии раце поминуваат сите предлози за кадровски решенија.

Продукција: Истражувачка Репортерска лаборатија
Продуцент: Сашка Цветковска
Уредник: Маја Јовановска
Редакција: Александра Денковска, Биљана Секуловска, Јован Димитров
Камера: Трајче Антоновски
Графика: Елена Митревска
Монтажа: Дарко Стефановски