Press "Enter" to skip to content

Финансирање на политички партии

Проверено ЕП.16 – Финансирање на политички партии

ВМРО-ДПМНЕ пак собрала најмногу пари од донации од граѓани за партијата. Институции, претпријатија и студентски домови на листата на партиски донатори на ДУИ.
Бизнисите печалат од власта, но на списоците за донатори има само обични смртници – што кријат партиите и зошто никој не сака транспарентно финансирање на политичките партии?