Press "Enter" to skip to content

Башибозук во Минстерството за култура

Проверено ЕП.19 – Башибозук во Минстерството за култура

9 години на чело на ова Министерството за култура беше Елизабета Канческа Милевска. Од оваа институција за време на нејзиниот мандат се одлеаја стотици милиони евра за многу контроверзни проекти од кои дел се под истрага на Специјалното јавно обвинителство. Во ова издание истражувавме како и зошто Владата на Никола Груевски и екс министерката Милевска потрошија 10 милиони евра за печатење на стотици илјади книги.