Press "Enter" to skip to content

Ќатовски: Со задоволство на градежните инспектори би им ги покажал дивоградбите во Струга

Активистот од граѓанската иницијатива „Доста е“ Глигорије Ќатоски вели дека на струшката ривиера има дивоградби кои влијаат врз живиот свет во Езорото и кои директно придонесуваат да бидеме ставени на список на загрозени места на УНЕСКО.

„Секако дека во Струга има дивоградби. Со задоволство би ги прошетал градежните инспектори и градоначалникот да им ги покажам тие дивоградби на самото крајбрежје. Постојат дивоградби што се изградени на крајбрежјето и директно придонесуваат да бидеме ставени на листата на загрозени подрачја“, вели активистот Ќатовски Глигорије Ќатоски.

 

 

Поврзани стории

(ВИДЕО) Локален шериф: Рамис Мерко

 

(ВИДЕО) Локален шериф: Нефи Усеини

Повеќе од Насловна десноПовеќе теми во Насловна десно »