Press "Enter" to skip to content

Јурова: Сакаме правосудство со професионалци, за кои ќе нема сомнежи околу нивниот интегритет

18.11.2019

Еврокомесарката за правда Вера Јурова по првиот ден на Министерскиот форум за правда и внатрешни работи на Европска Унија и Западен Балкан, истакна дека нивните очекувања се секторот на правосудството да биде исполнет со професионалци кои имаат интегритет.

„Сакаме секторот на правосудство да биде пополнет со професионалци кои ќе уживаат доверба, за кои нема да има сомнежи околу нивниот интегритет и нивната професионалност, па процесот на ветинг може да е еден од инструментите што тоа може да го гарантира“, изјави Јурова.