Press "Enter" to skip to content

Судскиот процес против Жан Митрев почнува на 28-ми февруари

На 28 февруари е закажано првото рочиште на доктор Жан Митрев, обвинет за измама на пациенти заболени од КОВИД 19. Основниот кривичен суд Скопје соопшти дека го прифатил обвинителниот акт, а по предметот ќе постапува судијката Лидија Петровска. Од клиниката целосно го отфрлаат обвинението како неосновано и ќе докажеле дека ниту еден пациент не бил измамен. Основниот кривичен суд Скопје во целост го прифати обвинението против докторот Жан Митрев и…

Жан Митрев е обвинет за измама со умисла, можна казна до 10 години затвор

Доктор Жан Митрев и неговата приватна болница се обвинети за кривично дело „Измама“. Јавното обвинителство – Скопје по шестмесечна истрага собра докази дека кардиохиургот со умисла ги доведувал во заблуда пациентите кои се лекувале од КОВИД 19 дека методот хемофилтрација е безбеден и ефикасен лек против вирусот. Казната за ова кривично дело е затвор од една до десет години. Обвинението се темели на 283 сведоци, на кои лекарот треба да…

Првиот работен ден на преродениот урбан атентатор

Неговата ера беше обележана како ера на бетонизација, а медиумите го нарекуваа урбан атентатор. Никогаш не го докажа потеклото на имотот ниту пак се двоумеше да го покаже, слично како не простатлукот за кој беше постојано критикуван. Пишува: Лила Караташева;  Стевчо Јакимовски беше виден член на ЛДП во првата етапа од неговата политичка кариера, профитираше во високи министерски позиции благодарение на коалиците на ЛДП со СДСМ. Се до 2009 година…

Обвинителството поднесе обвинение против Мевлудин Алити, инвеститорот на кафулето кај Мавровка

Мевлудин Алити кој се товари за бесправно градење, додека траеше истрагата за неговиот случај почна да го обновува срушениот објкет. Овој пат, општината Чаир вели дека објектот не е дивоградба, затоа што инвеститорот имал законско право да го обнови објектот со лесна метална конструкција.   Основното јавно обвинителство денеска поднесе обвинение за Мевлудин Алити, инвеститорот кој на местото на изгореното кафуле „Фонтана“ на платото на трговскиот центар „Мавровка“ градеше објект…