Press "Enter" to skip to content

ДУИ не го дава студентскиот дом „Пелагонија“

Актуелниот в.д. директор на државниот студентски дом „Пелагонија“ – Бујар Муртезани којшто 9 години директорува, повторно конкурирал за директорското место на домот. Од Управниот одбор на „Пелагонија“ велат дека тој ги исполнува условите и е еден од четворицата кандидати на кои ќе им биде извршено интервју во среда. Доколку Муртезани биде повторно избран, тоа ќе му биде трет мандат, што е спротивно од Законот за студентски стандард, според кој директор…

Али Ахмети е загрижен за намалената доверба на граѓаните во институциите

Лидерот на ДУИ е загрижен за намалената доверба на граѓаните во правосудните институции, особено поради отсуство на договор за Законот за јавно обвинителство и случајот „Рекет“. Тој од денешното изборно собрание на огранокот во Чаир, испрати порака дека неговата партија се залага за владеење на правото. „Довербата во правосудните институции мора да се врати во земјата. Токму тоа не загрижува во ДУИ. Но, и мене лично затоа што нештата многу…

Комисиски шампиони: Садула зашто не сме Швајцарија

Ова не е приказна за работата на владините комисии. Ова е илустрација на партиската окупација во институциите и за моќта дадена на некомпетентните индивидуи кои имаат предност пред јавниот интерес. Садула Дураки не им е омилен политичар на граѓаните. Неговата популарност, впрочем, и не била јавно мерена. Не покажа речиси никакви резултати како министер за животна средина, а дополнително го навлекуваше гневот на граѓантие поради тоа што не се срамеше…

Случај „Пелагонија“: Телохранителот на Груевски држел без пари фитнес клуб среде студентски дом, го „честеле“ директорите

Поволна кирија за телохранителот на поранешниот премиер или таква која нема никаква пазарна логика. Со државни ресурси „гладијаторот“ Тоше Зафиров држел приватен фитнес клуб којшто директорите на ДУИ и ДПА лажно и го претставиле на јавноста како проект од интерес на студентите.  Во 2007 година директорот на студентскиот дом „Пелагонија“ Азем Садиќи преку медиумите го најавува проектот „Во здраво тело здрав дух“ и најавува фитнес сала за студентите. Впечатокот којшто…