Press "Enter" to skip to content

Константин Георгиески: Почетокот на акцијата за отстранување на бесправно изградените објекти се брои со денови

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески денеска најави дека во прашање се денови кога ќе почне уривањето на дивоизградените платформи и тераси во градот. – Почетокот…

Богдановски: Зимава ќе има високи казни за загадувачите на воздухот

Првиот човек на Инспекторат на Град Скопје, Мирослав Богдановски, најчесто е во фокусот на јавноста кога воздухот е презагаден и кога се бара акција против…

Адвокатот на Катица Јанева вели дека самиот одлучил да не ја брани

Стеван Павлески, досегашниот адвокат на Катица Јанева, вели дека одлуката повеќе да не ја брани Специјалната јавна обвинителка која што се наоѓа во притвор, ја…

Арсеновски: Покачувањето на платите никогаш не е доволно

Перо Арсеновски, директорот на основото училиште „Лазо Ангеловски“ во Ново Лисиче, придружуван од министерот за образование Арбор Адеми и градоначалналникот на општина Аеродром Златко Марин…

„Штрајк се организира во услови кога нема решение. Ние нудиме и имаме решение и одлука за повисока плата“ – Арбер Адеми

Министерот за образование и наука, Арбер Адеми ги повика директорите и наставниците во основните и средните училишта да се подготват за утрешниот прв училишен ден,…

Зоран Заев: Ангеловска со своите способности ќе придонесе да се искористи овој многу битен период

Нина Ангеловска со 64 гласа „за“, а 18 „против“, беше избрана за Министер за финансии. По дводневна расправа на пратениците во Собранието, каде владејачката и…

СОНК: Не се откажуваме од нашите барања за зголемување на платите на просветните работници

Претседателот на Синдикатот за образование, наука и култура, Јаким Неделков изјави дека тие немаат намера да се откажат од барањата за зголемување на платите на…

Аце Коцевски: Време е за носење на разумни одлуки и промена на приоритетите

Во пределот на планината Готен во општина Радовиш, пожарот сè уште гори и се шири кон општина Василево. Шумски пожар во кој беше зафатена нискостеблеста…

„Уривањетo на дивоградбите во Охрид ќе почне во септември, а уривање ќе има и на Матка откако ќе истечат законските рокови за жалби по поднесените барања за легализација на дивите платформи“, Горан Сугарески – министер за транспорт и врски

28.8.2019 година Уривањето на дивоградбите во Охрид ќе почне во текот на септември, а уривање ќе има и на Матка, но откако ќе истечат законските…