Press "Enter" to skip to content

Една изборна единица: Кој е „За“, кој „Против“, кој „Ќе видиме“

Колку Законодавниот дом во Македонија е реална слика на волјата на граѓаните? Постоечкиот изборен модел е во полза на поголемите партии, а претставниците на помалите…

Дончев тврди дека не ја блокирал продажбата на ДИАМЕД на шведската компанија

Директорот на ФЗО, Ден Дончев на денешната прес-конференција во Владата ги отфрли обвинувањата изнесени од страна на поранешната сопственичка на ДИАМЕД Вера Ивановска, која поднесе…

Стевчо Јакимовски денес во обвинителството врши увид во доказите против него

Поранешниот градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски, денеска ги видел доказите што Обвинителството за организиран криминал извршил ги прибра во истрагата што ја води против него,…

За да се руши бетонската база на Нефи Усеини и други објекти се молат пари од Министерството за финансии

Општината почна да руши. Стартот е од приватна куќа за која има сомнежи дека ангажиран да ја гради е Нефи Усеини. Но, што е со…