Press "Enter" to skip to content

Порастот на пензиите може да се толкува како предизборен потег – Finance think

Економистите од Институтот за економски анализи „Finance think“ ја коментираат најавата на Владата за зголемување на пензиите од 700 до 900 денари. Според нив, износот што Владата ќе треба да го префрли за зголемување на пензиите е висок и е над законски утврдениот праг. Од таму предупредуваат дека се доведува во ризик доследната имплементација на пензиската реформа. Од „Finance think“ посочуваат дека „порастот на пензиите над очекуваниот максиум креира дополнителни…

Ангеловска најави засилена борба против нелојалната конкуренција во е-трговијата

Министерството за финансии најави засилени контроли за електронската трговија и онлајн купувањата. Министерката Нина Ангеловска, рече дека ќе има зголемени контроли за поединци и компании кои не се регистрирани во системот, а кои продаваат одредени производи на интернет. Освен ова, Ангеловска додава дека ќе се изработи и конкретен акциски план и платформа каде ќе можат да се пријават нерегистрираните продавачи. Апелира, граѓаните да бидат внимателни што и од каде купуваат…

Изборот на Нина Ангеловска: Шанса за младите или естрадна кабинетска корекција

Нина Ангеловска денеска ја имаше првата прес конференција како министерка за финансии. Се појави заедно со човекот којшто самиот сакаше да биде министер за финансии. Кусо време Заев имаше двојна функција, кога освен што беше на чело на Владата го покриваше и секторот финансии. Но, кога веќе не можеше да биде и премиер и министер и’даде шанса на Нина Ангеловска. Ангеловска за себе вели дека е вистински човек за таа…

Зоран Заев: Ангеловска со своите способности ќе придонесе да се искористи овој многу битен период

Нина Ангеловска со 64 гласа „за“, а 18 „против“, беше избрана за Министер за финансии. По дводневна расправа на пратениците во Собранието, каде владејачката и опозициската партија ја искористија говорницата за препукување на (не)сработената работа од двете страни, Ангеловска беше изгласана за нова министерка за финансии, а Хисен Џемаили е избран за министер без ресор. Ангеловска беше критикувана од страна на критичната јавност поради отсуство на компетенции и искуство во…