Press "Enter" to skip to content

Партиски списоци за фотељи наместо систем на заслуги по мерак на шефовите

Премиерот Ковачевски го презема мандатот од Заев со ветување дека во неговата власт ќе нема место за политикантство туку само за системот на вредности и заслуги.  Тоа не се исполни кога се назначуваа повеќе од 40 директори и заменици во само една година. За илустрација, преведувач стана директор на Агенцијата за странски инвестиции, а донатор на ДУИ се смести во Царината како заменик – директор. Политичкиот договор за влегувањето на…

Крешник Бектеши ја назначи својата советничка за член на УО на Агенцијата за енергетика

Поранешната новинарка Александра Спасевска во јули стана специјален советник на министерот за економија, а од пред една недела доби уште една државна функција. На предлог на министерот Крешник Бектеши, Владата ја избра за член на Управниот одбор во Агенцијата за енергетика. Спасевска е дипломиран новинар со 12 годишно искуство во новинарската професија. Но, таа освен што се грижи за ПР-от на министерот за економија, отсега ќе треба да носи одлуки…

Изборот на Нина Ангеловска: Шанса за младите или естрадна кабинетска корекција

Нина Ангеловска денеска ја имаше првата прес конференција како министерка за финансии. Се појави заедно со човекот којшто самиот сакаше да биде министер за финансии. Кусо време Заев имаше двојна функција, кога освен што беше на чело на Владата го покриваше и секторот финансии. Но, кога веќе не можеше да биде и премиер и министер и’даде шанса на Нина Ангеловска. Ангеловска за себе вели дека е вистински човек за таа…