Press "Enter" to skip to content

Несигурни дијагнози: Како лажно декларирани холандски тестови за КОВИД од Кина завршија во Македонија, САД и земјите на ЕУ

Брзиот имонулошки тест којшто во Македонија се нудеше во болницата “Систина”, не е од холандски производител како што се тврдеше, а се откри дека и…

Клучните луѓе од Кризниот штаб во домашна изолација, вонредна состојба уште 30 дена

Претседателот Стево Пендаровски најави дека ќе донесе нова одлука за вонредна состојба за наредните 30 дена. Тоа нема да биде продолжување на кризната состојба која…

Италијанската мафија под превезот на хуманоста ги зацврстува своите територии во кризата

Организираните криминални групи нудат поддршка на фамилии кои се во карантин и немаат пари. Додека Италија се бори да се извлече од кризата настаната поради…

Наградата „Скол“ значи голема инвестиција за зголемување на влијанието на ОССРП

Проектот за известување за организиран криминал и корупција (ОССРП) ја доби наградата „Скол“ за 2020 година за социјално претприемништво, на претприемачи чии иновации веќе имаат…