Press "Enter" to skip to content

Киндер јајцето го избра новиот заменик претседател на Антикорупциската комисија

Киндер јајцето одлучи кој ќе биде заменик претседател, а преполната сала новинари и сниматели навести дека новиот состав на Антикорупциската комисија ќе има сериозен притисок…

Милиони пациенти жртви на импланти кои откажуваат во нивните тела

Милиони пациенти низ светот се жртви на недоволно тестирани хируршки импланти кои наместо да спасуваат животи, убиваат, парализираат, трујат, предизвикуваат шокови, се извртуваат во градите…

Пријателот на Путин добива државни средства за борба против корупција

Аркадиј Ротенберг, пријател на Владимир Путин од детството, минатата недела доби државен договор за спроведување на антикорупциска обука и развој на граѓанското општество низ целата…

Црна Гора осуди истражувачки новинар за шверц – Репортери без граници бара ослободување веднаш

Судот на Црна Гора во вторникот го осуди за виновен за шверц со дрога и злосторничко здружување истражувачкиот новинар Јово Мартиновиќ, кој истражуваше организирани криминални…