Press "Enter" to skip to content

Бетонизација на Пржино: Итриот инвеститор, кутриот градоначалник

Улицата „Пржино“ или улицата 679 е мал слеп сокак. Таму тешко минува „Брзата помош“, а камоли камионот на „Комунална хигиена“. Но, на крајот на улицата,…

ОЈО бара мерки за претпазливост за сопственикот на „Фонтана“

Неколку часа откако багерите на јавното претпријатие „Македонија пат“ почнаа да ја уриваат дивоградбата пред трговскиот центар „Мавровка“, Основното јавно обвинителство отвори истражна постапка против…

Како борбата против корупција од Навални направи државен непријател на Русија

Подготви: Дајана Лазаревска 20 август 2020 година за време на летот од сибирскиот град Томск до Москва лидерот на руската опозиција Алексеј Навални почнува да…