Press "Enter" to skip to content

Манекенката, мафијата и убијците на Јан Куцијак

Во втората половина на февруари 2018 година, Јан Куцијак, млад истражувачки новинар од Словачка, беше убиен од само еден куршум. Неговата вереница беше убиена покрај него. Кога телата на младиот пар беа откриени, словачките новинари останаа запрепастени.  Најпознатите словачки политичари, неодамна беа критикувани за нивниот отворено непријателски однос кон независните новинари, но ниеден новинар досега не бил убиен поради својата работа. Полицијата вели дека парот бил убиен од еден или…

Станко Суботиќ ќе заработи најмалку 28 милиони евра од концесија на аеродромот во Белград

Новинар: Драгана Пеќо КРИК (www.krik.rs) Српскиот бизнисменот со криминални врски Станко Суботиќ ќе заработи најмалку 28 милиони евра од концесија на аеродромот во Белград, открива порталот КРИК од Србија. Иако владата на Србија го крие договорот за концесија, новинарите на КРИК дојдоа до документи кои покажуваат дека значаен дел од парите за инвестирање ќе бидат потрошени за купување на земјиште за проширување на аеродромот, а сопственикот на најголем дел од…