Press "Enter" to skip to content

Суспендиран досегашниот обвинител за случајот „Слимлајн“ Миле Арсениевски, завршен збор утре

Во продолжението на истражувањето на ИРЛ за штетните производи од брендот „Слимлајн“ откриваме дека сопствениците на фирмата, Марија и Ѓоре Костовски, пред четири години биле осудени на алтернативна затворска казна од три месеци. Судот во пресудата наведува дека тие „свесно пуштале во промет производи за кои знаеле дека содржат состојка сибутрамин која е штетна по здравјето на луѓето“. Судскиот процес кој веќе две години се влече во Кривичниот суд, треба…

Бубевски: Oбвинителството во понеделник одлучува за нова кривична постапка против “СлимЛајн”

Десетици пораки со поплаки за „Слимлајн“ добија репортерите на ИРЛ по објавувањето на истражувањето со кое се открива дека на интернет се продавале додатоци за исхрана со забранети состојки. Дел од нив се жалеле и во АХВ во изминатите 12 години, а директорот на Агенцијата за ИРЛ потврди дека само минатите две години добиле две други поплаки покрај оние на ракометарот Горан Кузмановски за кои што се води спор. Иако…