Press "Enter" to skip to content

Зоран Заев: Ангеловска со своите способности ќе придонесе да се искористи овој многу битен период

Нина Ангеловска со 64 гласа „за“, а 18 „против“, беше избрана за Министер за финансии. По дводневна расправа на пратениците во Собранието, каде владејачката и опозициската партија ја искористија говорницата за препукување на (не)сработената работа од двете страни, Ангеловска беше изгласана за нова министерка за финансии, а Хисен Џемаили е избран за министер без ресор. Ангеловска беше критикувана од страна на критичната јавност поради отсуство на компетенции и искуство во…

Заев по дописот од Антикорупциска: Министер за финансии ќе бидам додека не се избере некој друг

Премиерот Зоран Заев на денешната седница на Собранието го повлече предлогот тој самиот да биде и министер за финансии и рече дека со овој ресор ќе раководи додека не биде избран нов министер. „Сакам да се заблагодарам на сите министри кои дадоа оставка и им посакувам успех на личен и професионален план. Функцијата претсетадел на Влада и министер е неспоива, но Уставот дозволува премиерот да биде и министер. Јас ќе…

Заев со Заев: (Без)опасно танго во владиниот кабинет

Што донесе помпезно најавуваната „метла“? Премиерот Зоран Заев го разреши министерот за финансии и самиот се постави за министер. Она што требаше да биде кадровска „метла“ предизвикува контроверзии. Може ли двоецот Заев-Заев да стаса да одговори и на премиерската и на министерската функција? Кои се проблематичните прашања кои треба да ја држат јавноста будна? Читајте во продолжение. Економија и живот за сите, ова беше еден од трите фундаменти на програмата…

(ВИДЕО) Министерот Заев: Сите мрчатори што кубат коси за повратот на ДДВ, да престанат

Од сите имиња опфатени со владината реконструкција, најголемо внимание предизвика она на ново предложениот министер за финансии – Зоран Заев, кој треба да биде одобрен од Собранието. Премиерот Зоран Заев од денешниот настан во Валандово најави дека на местото на Драган Тевдовски ќе дојде самиот тој. Ќе извршува две функции, смета дека е способен да стаса да биде и премиер и министер, но вети дека ова ќе биде само на…