Press "Enter" to skip to content

Заев со Заев: (Без)опасно танго во владиниот кабинет

Што донесе помпезно најавуваната „метла“? Премиерот Зоран Заев го разреши министерот за финансии и самиот се постави за министер. Она што требаше да биде кадровска „метла“ предизвикува контроверзии. Може ли двоецот Заев-Заев да стаса да одговори и на премиерската и на министерската функција? Кои се проблематичните прашања кои треба да ја држат јавноста будна? Читајте во продолжение. Економија и живот за сите, ова беше еден од трите фундаменти на програмата…

ИЗЈАВА НА ДЕНОТ: За новиот генерален секретар на СДСМ нема поделби на луѓе на Заев и луѓе на Шеќеринска

„Постои огромно единство во СДСМ. Вчерашната дебата покажа дека такви одлуки се носат во една силна демократска атмосфера. Имаше различни ставови за различни политики. И претходно имало членови кои различно дискутирале од претседателот Заев. Но имаме огромно единство, нашата цел е победа на следните парламентарни избори рече за 1тв Љубчо Николовски , новиот генерален секретар на СДСМ којшто доаѓа на местото на Александар Кирацовски. Овој дипломатски одговор дојде по новинарското…

Сменето раководството на СДСМ, Заев најави избор на нова влада

Целиот извршен одбор на СДСМ, сите шест потпретседатели, генералниот, организацискиот и меѓународниот секретар, како и координaторката на Форумот на жени се разрешени вечерва на седницата на Централниот одбор на партијата. Ова го соопшти лидерот на партијата и премиер Зоран Заев по завршување на седницата пришто упати благодарност до сите за вршењето на досегашните функции. За нов генерален секретар на партијата е избран Љупчо Николовски и дека тој повеќе нема да биде…

Општинските претседатели на СДСМ за метлата на Заев – сè за шефот, па и оставка

Заев ги бира, Заев ги разрешува. Речиси сите претседатели на општински организации вршат дополнителни функции како директори во јавни претпријатија и членови во управни и надзорни одбори. ИРЛ  разговараше со неколкумина.  Известуваат: Сашка Цветковска и Александра Денковска Гоцевска „Ги поддржувам сите одлуки на претседателот. Ако се покаже дека претседателите на општинските организации имаат вина за она што се случи на изборите, тогаш треба да бидат разрешени. Ја прифаќам одлуката иако…