Press "Enter" to skip to content

Владата ги смислила, а дактилографката на Аврамовска Мадиќ ги искуцала спорните измени во КЗ за спас на корумпираните функционери

Спорните измени на Кривичниот законик со кои се овозможи заштита од прогон на сите лица чии судски процеси се неправосилни, а се опфатени од кривичните дела злосторничко здружување, злоупотреба на службена положба и злоупотреба при јавни набавки, биле подготвени во Владата. Ова го кажа заменик-министерката за правда Викторија Аврамовска Мадиќ во изјава за ИРЛ појаснувајќи дека измените се креирани од владините коалициски партнери, СДСМ, ДУИ и Алијанса за Албанците, а…

Нема да има ни притвор во истрагите за корумпираните функционери

Со новите измени во  Кривичниот закон за злоупотреба на службена положба и овластување и злосторничко здружување, скратени се толку основи за оваа мерка, што ќе е речиси невозможно да се изрече притвор.  Известува: Лила Караташева; Илустрација: Лука Блажев Оние кои ќе го осиромашат државниот буџет за лична корист додека извршуваат функција нема да одат во притвор освен ако не постои сомневање дека ќе избегаат. Последните политички измени на Кривичниот законик…

Власта го крие авторот на измените во КЗ, трагите водат до пратенички компјутер

Потрагата по тајниот автор на измените во Кривичниот законик не донесе до името Мартин Костовски – или барем до компјутерот од којшто се креирал документот со измените во Кривичниот законик. Со ова име се совпаѓа името на пратеник од СДСМ, но тој негира дека ги правел измените, а од утре ќе проверува дали некој во парламентот го креирал документот од неговиот компјутер без да знае. Институциите одбиваат да кажат кој…

Газење врз граѓаните и правдата за спас на корумпирани политичари од СДСМ, ВМРО ДПМНЕ и ДУИ

Корист од скандалозните законски измени ќе имаат поранешни  и актуелни функционери на ВМРО ДПМНЕ, СДСМ и ДУИ. Ако измените се изгласаат ќе се спасат плејада на озлогласени крадци со вакви дела од различни партии како Рамис Мерко, Драги Рашковски, Никола Груевски. Ќар ќе имаат многу корумпирани функционери кои биле судени во последните 10 до 15 години, бидејќи измените ќе важат ретроактивно за неправосилните предмети, а на сила ќе стапат веднаш.…