Press "Enter" to skip to content

Макрадули: Во градинката на Водно повеќе не мириса на нафта

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, во придружба со градоначалникот на општина Центар и директорот на АД МЕПСО, денеска ја посети детската градинка „Кочо Рацин” на Водно. Причината беше промоција на нов, еколошки систем на греење и ладење, преку користење на триесет и три инвертер клима уреди кои се донација на МЕПСО. Макрадули рече дека од овој момент не постои јавен објект-градинка што веќе загадува во…

Имам што да кажам: И оние кои заработуваат од аерозагадувањето го дишат загадениот воздух

Проблемот со аерозагадувањето е актуелен само во зимските денови, кога ситуацијата е екстремно алармантна. Но тој проблем постои и опстојува во текот на целата година, само за да ја доживее својата кулминација за време на поладните денови. Младинскиот тим на ИРЛ одлучи да поразговара на оваа тема со неуморниот борецот за чист воздух, Горјан Јовановски, околу причинителите, но и одговорноста на институциите како соучесници во овој злостор во кој жртвата…

Јани Макрадули – заменик министер за животна средина и просторно планирање

Изјава на денот  „После несаканиот инцидент што се случи со системот за затоплување во Гинеколошката болница Чаир, случајно вчера за време на нашите активности што ги имаме во рамките на имплементација на „Планот за чист воздух“, имавме среќа на средбите да присуствува и менаџерот на компанијата „Блу ер“ и тој не се либеше да помогне во овој момент. Со донација на оваа компанија од 10.000 евра денеска е опремен здравствениот…