Press "Enter" to skip to content

Кој му дели памет на премиерот: Целата листа на надворешни соработници

Истражувачката репортерска лабораторија изминатите три дена објави серијал стории за надворешните соработници на премиерот Зоран Заев. Тој има вкупно 39 надворешни советници од речиси сите области – од економија, дипломатија, здравство, регионална политика, социјала, спорт, односи со јавноста итн. Меѓу нив има домашни и меѓународни истакнати професионалци, но и контроверзни ангажмани. ИРЛ побара одговори од Владата како се мери нивниот успех или дали имаат резултати во работењето? „За сите тековни…

Венко, Ружин, Стефани и Сокол: Реакции за советниците на премиерот Заев

Истражувањето на ИРЛ за надворешните соработници на премиерот Зоран Заев предизвикаа лавина реакции на социјалните мрежи, а сторијата ја пренесоа голем дел од медиумите. Реакциите на граѓаните се движат од сарказам и потсмев до револт и разочарување од изборот на советници кои директно му реферираат на Заев. Еве дел од реакциите на социјалните мрежи.     Прочитајте ја серијата стории на ИРЛ за тоа кој му дели памет на премиерот.…

Кој му дели памет на премиерот: Алекс Ружин, Венко Андоновски

Бројот на надворешни соработници на Зоран Заев порасна на 39 лица. Заедно со редовните сега има вкупно 63 советници. Тоа се две третини од бројката на советници на Никола Груевски, за кој лани владата на СДСМ на јавноста и откри дека за една година потрошил 1,7 милиони евра за 91 советник. Претседателот на владата има постојано вработени државни советници и посебни советници (24) и има право да ангажира неограничен број…