Press "Enter" to skip to content

Во вторник пресуда за измама за „Слимлајн“ за продажба на забранети суплементи

Судењето за случајот „Слимлајн“ и продажбата на суплементи за слабеење со опасниот „сибутрамин“ конечно заврши. По четири години поминати по судници, десетина одложувања и променет обвинител, процесот  конечно завршува. Завршните зборови на обвинителството откриваат дека компанијата продавала и суплементи со поминат рок во Косово откако биле вратени од македонските аптеки.  Обвинителството ги гонеше фирмата „СЛЦ Груп“ и управителката Андријана Павловиќ за измама на потрошувачи затоа што иако знаеле дека нивни…

Суспендиран досегашниот обвинител за случајот „Слимлајн“ Миле Арсениевски, завршен збор утре

Во продолжението на истражувањето на ИРЛ за штетните производи од брендот „Слимлајн“ откриваме дека сопствениците на фирмата, Марија и Ѓоре Костовски, пред четири години биле осудени на алтернативна затворска казна од три месеци. Судот во пресудата наведува дека тие „свесно пуштале во промет производи за кои знаеле дека содржат состојка сибутрамин која е штетна по здравјето на луѓето“. Судскиот процес кој веќе две години се влече во Кривичниот суд, треба…