Press "Enter" to skip to content

„Нечиста крв“, осум месеци обвинителството ја проверува кривичната пријава на семејството Брезеви

Пред обвинителството вчера да оформи предмет за наодите во документарното истражување „Нечиста крв“, до нив стигнале две кривични пријави за начинот на третман од КОВИД 19 во клиничката болница „Жан Митрев“. Мелита Брезева, сопруга на починатиот Никола Брезев, сомнежите за смртта на нејзинот сопруг ги објаснила во кривична пријава доставена до обвинителството на 27 – ми октомври лани, а по осум месеци, обвинителството се уште ги проверува наодите во документот.…