Press "Enter" to skip to content

Жан Митрев бара судот да забрани ИРЛ да известува за „Нечиста крв“

Докторот Митрев побара од судот да изрече привремена мерка за забрана за објавување на содржини поврзани со документарниот филм „Нечиста крв”, а дополнително бара филмот и другите поврзани продукти да бидат избришани од интернет просторот. Уреднички тим на ИРЛ Клиниката Жан Митрев и докторот Жан Митрев поднесоа тужба за клевета и навреда кон редакцијата на ИРЛ и новинарите автори на истражувањето „Нечиста крв” придружена со предлог за издавање на времена…

Задоволни пациенти ја бранат хемофилтрацијата на Жан Митрев

По повеќе од еден месец од објавата на документарното истражување „Нечиста крв“ за тоа како клиниката „Жан Митрев“ лекувала КОВИД пациенти со хемофилтрација, денеска пет задоволни пациенти пренесоа позитивни искуства од лекувањето во болницата во време на корона пандемијата. Јавниот настап на овие пациенти следува откако ИРЛ вчера објави дека семејства на починати КОВИД пациенти веќе даваат исказ во обвинителството за начинот на кој биле лекувани нивните блиски во клиниката.…

Истрагата за „Нечиста крв“ во лер, криво е морето

По документарниот филм „Нечиста крв“ голем број граѓани секојдневно носат преставки до Лекарската комора со барање за ревизија на Ковид лекувањето во болницата Жан Митрев, но и за други приватни и државни клиники. И Лекарската комора и другите надлежни институции со слични оправдувања за спориот тек на надзорите и истрагите: на некој му треба време, на други проблем им се одморите.  Надлежните институции се уште немаат конкретни одговори за јавноста…