Press "Enter" to skip to content

ФИФА до Иран: Време е да ги пуштите и жените на фудбалските стадиони

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино преку соопштение упатено до иранските власти побара во иднина на жените да им биде дозволен влез на фудбалските стадиони. Во Иран, жените не смеат да бидат на стадион кога играат мажи, па првиот човек на светскиот фудбал смета дека е дојден момент за промени. „Нашата позиција е цврста и решителна. На жените мора да им биде дозволен влез на фудбалските стадиони во…

Убиен истражувачки новинар во Гана којшто откри корупција во ФИФА

Непознати лица убија истражувачки  новинар од африканската држава Гана кој што обелодени голем корупциски случај во африканскиот фудбал. (Фотографија: Ахмед Хусеин-Суале. Извор: НЕТ2) Во новинарот Ахмед Хусеин-Суале е  пукано во средата вечер со три куршума – два во градите и еден во вратот. Убијците пукале во него додека тој се  возел во својот автомобил по работното време, а се упатил дома. Хусенин-Суале беше дел од истражувачкит  тим наречен Тајгер Ај…