Press "Enter" to skip to content

„Разговор во Редакција’: Владиниот пиар и избришаната линија меѓу партијата и државата

Јавните настапи на политичарите се еднонасочни, а се почесто нивна целна група се само партиските бази. Ретко кога премиерот или министерите ги информираат граѓаните за важни информации преку социјалните мрежи бидејќи нивниот ПР овие платформи најчесто ги користи за нивна лична промоција. Ако одредена објава има ефект кога се однесува на македонски политичар, новинарските факти и докази не важат за политичари од ДУИ, оти тие одговорност полагале само пред лидерот…

Мистериозни анкети во функција на партиски информациски војни

Изборната кампања започнува следната среда, но партиите почнуваат безмилосна трка. Денеска граѓаните беа бомбардирани со испитувања на јавното мислење. ИРЛ открива дека ВМРО-ДПМНЕ крие дека е нарачател на една таква анкета и не ја споделува целата. Постојат сомнежи и за веродостојноста на оваа анкета. Другата анкета, која оди во прилог на СДСМ е протечена во медиумите, иако ја правела меѓународна организација која што се уште ги нема објавено наодите. Медиумите…

(Видео) Кратка историја на судската (не)правда

По минати речиси две години, поранешниот претседател на Основниот суд 1 или популарно познат како Кривичен суд, ќе се гони за местење предмети кај судии од довреба на политичките и бизнис моќници. Судијат Владимир Панчевски пред Судот ќе одговара за изигрување на елеконтронскиот систем за распределба на предмети кај судии поволни за одредени обвинети. Интересно е дека во соопштението со кое што денеска Јавното обвинителство информираше дека поднеле обвинение, тие…