Press "Enter" to skip to content

„Златна касичка“: Наградата што никој не сака да ја добие

Помогнете му на вашиот омилен антагонист да ја добие наградата „Златна касичка“ Тимот на ИРЛ го создаде проектот „Редакција“, а за наша среќа, на граѓаните им се допадна она што го правевме. Токму вашата поддршка и доверба помогна овие важни откритија да допрат до мнозинството и да ги притиснат институциите да реагираат. Нѐ чекаат уште многу заеднички битки за вистината, а за крајот на годинава смисливме еден поинаков начин тој…

Доделени наградите на ЕУ за истражувачко новинарство

Тимот кој ја изработува емисијата „КОД“, Сашка Цветковска од Истражувачката репортерска лабораторија и новинарите од „МакФакс“ Кристина Озимец и Васко Маглешов ги добија нарадите на ЕУ за истражувачко новинарство. Наградите денеска им ги додели амбасадорот на Европската Унија во Македонија, Самуел Жбогар.  Првата награда им припадна на Снежана Лупевска, Миомир Серафиновиќ и Билјана Николовска од КОД, емисија која се емитува на телевизија „Телма“ за сторијата „Крадење идентитети на граѓани за…