Press "Enter" to skip to content

Обвинителството отвори предмет за градоначалникот на Сарај Блерим Беџети

Основното јавно обвинителство Скопје води предистражна постапка за работата на градоначалникот на Сарај Блерим Беџети. Предметот е отворен по иницијатива на Антикорупциската комисија за нелегалните платформи во Матка. Антикорупциската комисија барањето за кривично гонење го достави на 5 август, а од скопското обвинителство за ИРЛ одговорија дека предметот е распореден кај обвинител кој постапува по пријавата. „Предметот е распореден кај надлежен јавен обвинител и се постапува во насока на проверка…

„Уривањетo на дивоградбите во Охрид ќе почне во септември, а уривање ќе има и на Матка откако ќе истечат законските рокови за жалби по поднесените барања за легализација на дивите платформи“, Горан Сугарески – министер за транспорт и врски

28.8.2019 година Уривањето на дивоградбите во Охрид ќе почне во текот на септември, а уривање ќе има и на Матка, но откако ќе истечат законските рокови за жалби по поднесените барања за легализација на дивите платформи, најави во интервју за „Макфакс“ министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Тој вели дека Охрид врши сериозни подготовки на акцијата за уривање. „Освен тоа што прогласи мораториум за градење Охрид веќе избра фирма…

Антикорупциска комисија ќе го испитува случајот со дивоградбите на Матка

Откако сите институции се прогласија ненадлежни да се справат со дивите платформи кои се поставени на Матка, Антикорупциската комисија реши да го испита случајот. Антикорупциската комисија отвора предмет за случајот со дивоградбите на Матка. Црвеното светло кај антикорипционерите се запалило откако слушнале дека институциите се прогласиле за ненадлежни. На денешната седница на Комисијата, претседателката Билјана Ивановска рече дека црвеното светло се запалило кога сите институции се прогласиле за ненадлежни. „Таму…