Press "Enter" to skip to content

ОЈО бара мерки за претпазливост за сопственикот на „Фонтана“

Неколку часа откако багерите на јавното претпријатие „Македонија пат“ почнаа да ја уриваат дивоградбата пред трговскиот центар „Мавровка“, Основното јавно обвинителство отвори истражна постапка против сопственикот Мевлудин Алити и побара судија на претходна постапка од Кривичниот суд да му определи мерки за претпазливост поради опасност од бегство. Обвинителството бара да му се одреди мерки за претпазливост. „Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице поради…

ОЈО бара мерки за претпазливост за сопственикот на „Фонтана“

Неколку часа откако багерите на јавното претпријатие „Македонија пат“ почнаа да ја уриваат дивоградбата пред трговскиот центар „Мавровка“, Основното јавно обвинителство отвори истражна постапка против сопственикот Мевлудин Алити и побара судија на претходна постапка од Кривичниот суд да му определи мерки за претпазливост поради опасност од бегство. Обвинителството бара да му се одреди мерки за претпазливост, како и да му се одземе пасошот. „Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за…

Општина Чаир: Ќе постапиме по препораката на Владата за дивоградбата кај „Мавровка“

На првата седница на Владата донесена е одлука да се урне дивоградбата пред трговскиот центар Мавровка. Објектот ќе го урива Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта. „Владата донесе одлука да му препорача на Управниот одбор на Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта да донесе одлука за ангажирање на потребната механизација, средства за работа и вработени, за уривање и демонтирање на…

Неверојатната потрага по Мевлудин Алити

Мевлудин Алити е човекот кој што не може да добие покана за разговор од институциите. Тој е сопственик на парцелата на која што се гради дивоградбата. Но, ИРЛ открива дека неверојатната приказна за создавањето на бетонското чудовиште пред трговскиот центар „Мавровка“ почнува многу порано од дивата сеча на дрва и пожарот во кафулето „Фонтана“ кога овој човек пред 8 месеци успева да легализира времен објект. Пишуваат: Сашка Цветковска и Александра…