Press "Enter" to skip to content

Ленче Ристоска: За СЈО ќе зборуваме во друга прилика, денес го славиме денот на независноста

Специјалната јавна обвинителка Ленче Ристоска на денешната прослава во Градскиот парк по повод Денот на независноста не сакаше да коментира за случувањата поврзани со СЈО и порача дека тие ќе бидат адресирани во друга прилика. „Сите работи поврзани со СЈО и со тековните случувања ќе ги адресираме во друга прилика. Денес го славиме Денот на независноста, да се фокусираме на денешниот празник“, изјави Ристоска. Обвинителките на СЈО, Ленче Ристоска и…

Ристоска со обвинителите: Партиите да не го рушат СЈО, тоа не е еден човек

Во време кога судбината на Специјалното јавно обвинителство е неизвесна, а шефот на обвинителството Катица Јанева поднесе оставка, се доведува во прашање работата на обвинителството. Иако сеуште немa потврда дека Јанева е опфатена во истрагата за случајот “Рекет”, на денешното обраќање обвинителите на СЈО на чело со Ленче Ристоска упатија суптилна порака дека СЈО не е еден човек и дека тие ќе продолжат да се борат за своите случаи во…