Press "Enter" to skip to content

Одговор од групацијата „Кредит Свис“ 

Како одговор на написите објавени од голем број медиуми, „Кредит Свис“ ја објави следнава изјава:  „’Кредит Свис’ остро ги демантира инсинуациите за наводните лоши деловни практики на банката. Објавените податоци се стари, а некои од нив датираат дури од 1940-тите години. Написите за тие сметки се засноваат врз нецелосни, неточни и селективно избрани податоци кои се извадени од контекст што, пак, води до тенденциозни толкувања на деловното однесување на банката.…

Нефи Усеини организира протест – бара да не се рушат дивоградбите

Советникот Нефи Усеини преку Фејсбук статус повика на протест против акцијата за уривање на дивоградбите во Охрид. Во статусот тој алудира на тоа дека не се уриваат објектите на езерскиот брег туку се уриваат куќи и џамии кои припаѓале на охриѓани. Усеини на Фејсбук напиша: „Во овој период сите чуствуваме притисок од страна на институции кои сакаaт да ни наштетат. Од 1400 дивоградби, вклучувајќи ги и оние покрај езерото кои…