Press "Enter" to skip to content

ОЈО ја отфрли кривичната пријава на Антикорупциска против Панчевски

20.8.2019 година Основното јавно обвинителство Скопје денеска ја отфрли иницијативата за кривично гонење на поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски, поднесена од Државната комисија за спречување на корупцијата. „Пријавата беше поднесена против три лица за кривично дело – Злоупотреба на службената положба и овластување, бидејќи делото застарело лани во мај “, соопштија од ОЈО. Од Антикорупциската комисија велат дека во текот на денот ќе излезат со став околу отфрлањето…

(Видео) Кратка историја на судската (не)правда

По минати речиси две години, поранешниот претседател на Основниот суд 1 или популарно познат како Кривичен суд, ќе се гони за местење предмети кај судии од довреба на политичките и бизнис моќници. Судијат Владимир Панчевски пред Судот ќе одговара за изигрување на елеконтронскиот систем за распределба на предмети кај судии поволни за одредени обвинети. Интересно е дека во соопштението со кое што денеска Јавното обвинителство информираше дека поднеле обвинение, тие…