Press "Enter" to skip to content

ДУИ не го дава студентскиот дом „Пелагонија“

Актуелниот в.д. директор на државниот студентски дом „Пелагонија“ – Бујар Муртезани којшто 9 години директорува, повторно конкурирал за директорското место на домот. Од Управниот одбор на „Пелагонија“ велат дека тој ги исполнува условите и е еден од четворицата кандидати на кои ќе им биде извршено интервју во среда. Доколку Муртезани биде повторно избран, тоа ќе му биде трет мандат, што е спротивно од Законот за студентски стандард, според кој директор…

Случај „Пелагонија“: Телохранителот на Груевски држел без пари фитнес клуб среде студентски дом, го „честеле“ директорите

Поволна кирија за телохранителот на поранешниот премиер или таква која нема никаква пазарна логика. Со државни ресурси „гладијаторот“ Тоше Зафиров држел приватен фитнес клуб којшто директорите на ДУИ и ДПА лажно и го претставиле на јавноста како проект од интерес на студентите.  Во 2007 година директорот на студентскиот дом „Пелагонија“ Азем Садиќи преку медиумите го најавува проектот „Во здраво тело здрав дух“ и најавува фитнес сала за студентите. Впечатокот којшто…

Случај Студентски дом „Пелагонија“: Пеколни домаќини на пеколен дом

За ДУИ често во јавноста се коментира како за недопирливи луѓе. Тие го преживеаја ударот од падот на нивното заедничко недемократско владеење заедно со ВМРО-ДПМНЕ и продолжија и со новата власт на СДСМ. Со години држат клучни позиции во многу инстутиции. Во јавноста се открија корупциски скандали врзани со работата на оваа  партија, институциите  како СЈО отворија истраги за корупција во редовите на ДУИ, но се чини дека ниту еден…