Press "Enter" to skip to content

Српскиот милионер Мирослав Мишковиќ осуден на две и пол години затвор

Српскиот милионер Мирослав Мишковиќ, сопственик на компанијата Делта Холдинг е осуден нa две и пол години затвор, а неговиот син Марко на една година домашен притвор. Двајцата се товарат за даночно затајување и поттикнување на даночно затајување. Во повторената судска постапка, која трае веќе шест години, осуден е и сопственикот на Нибенс корпорацијата Мило Ѓурашковиќ на четири години и три месеци затвор. Сите тројца во рок од три месеци од…

Станко Суботиќ ќе заработи најмалку 28 милиони евра од концесија на аеродромот во Белград

Новинар: Драгана Пеќо КРИК (www.krik.rs) Српскиот бизнисменот со криминални врски Станко Суботиќ ќе заработи најмалку 28 милиони евра од концесија на аеродромот во Белград, открива порталот КРИК од Србија. Иако владата на Србија го крие договорот за концесија, новинарите на КРИК дојдоа до документи кои покажуваат дека значаен дел од парите за инвестирање ќе бидат потрошени за купување на земјиште за проширување на аеродромот, а сопственикот на најголем дел од…