Press "Enter" to skip to content

КОВИД-19: Инфициран бугарски милионер ги крши правилата за изолација

Откако се тестираше позитивен на тестот за Ковид-19, бугарскиот олигарх и бизнисмен Кирил Домушиев, 50, во средата изврши преглед во приватна болница во главниот град Софија, кршејќи ги правилата на националната работна група за корона вирусот, загрозувајќи 350 пациенти и болнички персонал. Пишува: Атанас Чобанов, Бивол Бугарија; адаптираше за ИРЛ: Ива Јовановска Работната група определи четири државни болници во Софија за хоспитализација и третман на Ковид-19, но Домушиев и неговата…