Press "Enter" to skip to content

„Готвачот на Путин“ ќе подготвува храна за пациентите заболени од коронавирус во Москва

Автор: OCCRP; адаптираше за ИРЛ: Ива Јовановска Без вообичаениот процес на наддавање, руските власти доделија договор вреден 190.000 илјади американски долари на Евгениј Пригожин, сопственик на ресторани и кетеринг служби за храна, близу Кремљ, за да обезбеди храна на пациентите во болниците заболени од Ковид-19, објави „Москва Тајмс“. Според веб-страницата за набавки на руската влада, угостителската компанија „АВК“ на Пригожин требало да започне со снабдување на градската болница „Комунарка“, која…