Press "Enter" to skip to content

Создадено од Македонија, продадено од Жан Митрев

ИРЛ испитуваше кој се крие зад анонимните фондови кои во јавноста се претставуваат како холандско – американски инвеститори. Контроверзниот проект од пред две децении, реализиран со пари на граѓаните сега се продава. Докторот Жан Митрев отуѓува мнозински удел од болницата, но ќе остане менаџер и ко – сопственик. Стратешки партнер во улога на купувач е навидум холандски фонд – „Балкан Алианс Хелткер“. Фондот во март го купил бизнисмен од Албанија,…