Press "Enter" to skip to content

Поранешни и актуелни функционери, полицајци и партиски обожувачи во трка за членови на ДКСК

  Берат Дехари, функционер од кариера и обожавател на вицепремиерот Артан Груби е единствениот од кандидатите кој најави борба со корупцијата во медиумите.  На прашањето дали бил ангажиран во штабот на ДУИ за локалните избори во 2021 година одговори скептично и изрази сомнеж дали ИРЛ воопшто е медиум. Известува: Лила Караташева; Илустрација: Лука Блажев  Мандатот на сегашниот состав на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) истекува на осми февруари догодина.…

Судијката Славица Андреевска ја ослободи од вина компанијата „Слимлајн“

Жртвите, адвокатите и обвинителката во шок ја дочекаа пресудата со која сопствениците на „Слимлајн“ се прогласени за невини. Повеќе од 15 години, компанијата повеќе пати била фатена од надлежните инспекции како продава небезбедни суплементи кои содржеле антидепресиви, а во некои случаи и наркотици како што е утврдено од надлежните институции во Србија. Во 2018 година осомничените биле правосилно и осудени поради дистрибуција на суплементи со штетни и недозволиви супстанци, но…